ÁSZF

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek


Az alábbi dokumentum a SZEBBAKELIT Kft. által működtetett Bakelit handmade beer and gift shop üzlet internetes felületein, a www.bakelitbeer.com oldalon szereplő elérhetőségeken, illetve Facebook oldalunkon történő rendelés jogi feltételeit tartalmazza. Ön a megrendelésének jóváhagyásával a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok értelmében a feltételeket elfogadja, ezért kérjük, rendelésének véglegesítése előtt az Általános Szerződési Feltételeket feltétlenül olvassa el! Amennyiben az abban foglaltakkal nem ért egyet, kérjük oldalunkat ne használja!

Üzemeltető webshopot nem működtet. A rendelés üzletünk választékából, az üzletben elérhető aktuális fogyasztói árakon történhet. Az árakról a megrendelés / érdeklődés során nyújtunk tájékoztatást, vagy üzletünk nyitva tartási idejében üzletünkben megtekinthetőek.

Üzletünk telefonos elérhetőségén szívesen segítséget nyújtunk a választásban, illetve tájékoztatást adunk az aktuális választékról és árakról, azonban konrkét rendelést írásban kérünk. Amennyiben telefonon nem vagyunk elérhetőek, kérjük a hívás megismétlését más időpontban!


ÜZEMELTETŐ:


Cégnév:SZEBBAKELIT Kft.

Cím:3300 Eger, Maklári út 141. Fszt. 2.

Üzlet neve: Bakelit handmade beer and gift shop

Üzlet címe: 3300 Eger, Dobó István utca 17.

Tel.:+3636555609

E-mail címe:bakelitbeer@gmail.com

Weboldal címe:bakelitbeer.com

Adószám:25783142-2-10

Cégjegyzékszám:10-09-035991

Kapcsolattartó neve:SZEBBAKELIT Kft. Szemző Balázs ügyvezető

Tel.:+3636555609

E-mail címe:info.bakelitbeer@gmail.com

Facebook:bakelitbeer

1. AZ ÁSZF ÉRVÉNYESSÉGE

Ha egy Vásárló egy megrendelést lead, akkor automatikusan elismeri a jelen szerződéses feltételeket és jóváhagyását adja hozzá. Az üzlet üzemeltetője jogosult az szerződéses feltételeket bármikor módosítani. A rendelés leadásával Ön elfogadja a aktuálisan érvényben lévő és közzétett szerződéses feltételeket és jóváhagyását adja ahhoz. Az üzletből történő vásárlás feltétele az Általános Szerződési Feltételek elfogadása!

2. SZERZŐDÉSKÖTÉS

A megrendelés egyúttal szerződéskötést is jelent, mely kizárólag cselekvőképes (18. életévét betöltött nagykorú személy, akinek a cselekvőképessége nincs korlátozva vagy kizárva) Vásárlók számára lehetséges. Alkoholtartalmú italokat csak 18 életévüket betöltött személyeknek tudunk értékesíteni!


A megrendelés elfogadása a megrendelés visszaigazolásával, vagy a megrendelt áru kiszállításával történik. A megrendelés beérkezéséről küldött automatikus értesítés nem tekinthető a megrendelés elfogadásának. Üzemeltető szabadon dönthet arról, hogy a megrendelést elfogadja-e, annak visszautasításának jogát fenntartja.

A szerződéskötés kizárólag magyar nyelven történik. A megkötött szerződés iktatásra nem kerül. A szerződéskötést Vásárló kezdeményezi azáltal, hogy Üzemeltető felé – annak elérhetőségein – rendelést ad le. A szerződés létrejötte a rendelés Üzemeltető által történő visszaigazolásával, vagy a rendelés kiszállításával történik meg. A rendelés átvételével, illetve a 14 napos elállási idő leteltével a szerződés teljesítettnek tekintendő.

A megrendelés egyben fizetési kötelezettséget is jelent! A megrendelés elküldésével Vásárló vállalja a megrendelés ellenértékének kiegyenlítését! Online bankkártyás fizetés választása esetén a szállítás csak az összeg kifizetését követően történik meg, míg utánvéttel történő fizetés esetén a fizetés az áru átvételekor esedékes.

3. ÁRAK

Megrendelés leadásakor az üzletben aktuálisan érvényes aktuális fogyasztói árak kerülnek alkalmazásra, amik forintban értendők, és tartalmazzák a törvény szerinti ÁFA összegét, azonban a szállítás esetleges költségeit nem. A termékek fizetése utánvéttel vagy online bankkártyás fizetéssel, személyes, üzletünkben történő átvétel esetén üzletünkben készpénzben vagy bankkártyával történhet.

Üzemeltető webshopot nem működtet. A rendelés üzletünk választékából, az üzletben elérhető aktuális fogyasztói árakon történhet. Az árakról a megrendelés / érdeklődés során nyújtunk tájékoztatást, vagy üzletünk nyitva tartási idejében üzletünkben megtekinthetőek.


4. ÁTVÉTELI ÉS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK, ÁRAK

A megrendelés időpontjában aktuálisan elérhető szállítási és fizetési módokat és azok költségeit Felek a rendelés egyeztetésekor egyeztetik. Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy bizonyos termékek esetén egyes szállítási módokat visszautasítson, illetve nagyobb összeg esetén kizárólag előre történő, online bankkártyás fizetéshez kösse a megrendelés teljesítését.

Aktuálisan elérhető szállítási kondíciók:

Egerben és vonzáskörzetében történő kiszállítás: 999 HUF, 10.000 HUF összeg felett díjmentes.

Országos kiszállítás Foxpost automatákba: 999 HUF, 10.000 HUF összeg felett díjmentes.

Országos házhozszállítás futárszolgálattal: 2499 HUF.

Üzletünkben történő átvétel díjmentes. Személyes átvétel esetén a termékeket legfeljebb 1 hétig áll módunkban tárolni, utána a rendelés automatikusan törlésre kerül.

Üzemeltető nem vállal felelősségét a szállítási időért. A szállítási idő néhány munkanap, de ez kiemelten forgalmas időszakban (pl. Karácsony előtt), vagy állami ünnepek miatti munkanap eltolódások, egyéb szállító cégnél jelentkező problémák miatt eltolódhat. Amennyiben az áru a szállítás során megsérül, úgy azt a szállító cég felé, és cégünk félé haladéktalanul jelezni kell. A sérült áru pótlásáról néhány munkanapon belül gondoskodunk. Amennyiben a rendelt, megsérült terméket nem tudjuk pótolni, úgy más, helyettesítő terméket küldünk, vagy Vásárló jogosult a vásárlástól elállni. Amennyiben a fizetés már megtörtént, ez esetben ezen összeget néhány munkanapon belül Üzemeltető visszautalja a Vásárló által megadott bankszámlaszámra.


5. TULAJDONJOG

A vételár megfizetése legkésőbb az áru átvételekor esedékes. Ki nem fizetett áru nem kerülhet Vásárló számára átadásra. Az áru a vételár teljes kifizetéséig Üzemeltető kizárólagos tulajdona marad. 

6. REKLAMÁCIÓ, PANASZOK KEZELÉSE

Minden a megrendelés és szállítás során fellépő probkémát, reklamációt Vásárló az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeinken tud jelezni:

  • Személyesen üzletünkben, annak nyitvatartási idejében, melynek címe: 3300 Eger, Dobó István utca 17.
  • Telefonon, üzletünk nyitvatartási idejében: +3636555609
  • E-mailben: bakelitbeer@gmail.com

Üzletünk aktuális nyitvatartása megtekinthető személyesen, üzletünk bejáratán, a http://www.bakelitbeer.com oldalon, illetve közösségi médiás felületeinken.

6. ELÁLLÁSI JOG

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet alapján elállási jog (a termék visszaküldésének joga) illeti meg a megrendelőt bárminemü internetes vásárlás esetén. A vevő a termék átvételétől és a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés megkötésétől számított 14 naptári napon belül élhet elállási jogával. Az elállási jog indoklás nélkül gyakorolható. Vásárló elállási jogával a szerződés megkötése / rendelés leadása és a termék átvétele közt is gyakorolhatja.

Vásárló elállási jogát írásban, Üzemeltető e-mail címére küldött üzenettel, vagy személyesen üzletünkben jelezheti. 

Elállás esetén Vásárló köteles a terméket saját költségén, megfelelően becsomagolva, használatlan, illetve sérülésmentes állapotban az eredeti számlával együtt visszaküldeni Üzemeltető címére, vagy személyesen behozni azt Üzemeltető üzletébe. Üzemeltető, amint a termék sértetlenül visszaérkezett hozzá, köteles legkésőbb 14 napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget visszatéríteni.

Üzemeltető követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak, és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés megtérítését.

Az elállási jog nem vonatkozik az idei vonatkozó törvényi szabályozásban kivételként megjelölt termékekre. Az elállási jog nem érvényesíthető:

  • Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
  • Romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében.
  • Olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

Amennyiben az áru a szállítás során megsérül, úgy azt – jegyzőkönyv felvétele mellett – a szállító cég felé, és cégünk félé is haladéktalanul jelezni kell. A sérült áru pótlásáról néhány munkanapon belül gondoskodunk. Amennyiben a rendelt, megsérült terméket nem tudjuk pótolni, úgy más, helyettesítő terméket küldünk, vagy Vásárló jogosult a vásárlástól elállni. Amennyiben a fizetés már megtörtént, ez esetben ezen összeget utólag, 14 napon belül Üzemeltető visszautalja a Vásárló által megadott bankszámlaszámra.


7. GARANCIÁLIS FELTÉTELEK

A megrendelt termékekre a vonatkozó jogszabály szerinti jótállási feltételek érvényesek. A gyártói garanciából eredő igényeket közvetlenül a gyártóval szemben érvényesítheti, mivel cégünk kizárólag termékek értékesítésével foglalkozik, azok előállításával nem. 

Vitás kérdésekben Vásárló panaszával fordulhat az alábbi illetékes fogyasztóvédelmi hatóságokhoz, melyek üzletünkben is kifüggesztésre kerültek:

  1. kereskedőhöz (lásd üzemeltetőnél)
  2. Heves Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály (3300 Eger, Kossuth Lajos utca 9., Tel: +3636 515597, +3636 515598)
  3. Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Békéltető Testülete (3300 Eger, Faiskola utca 14., Tel: +3636 429614, +3636 416760)

Vásárló bejegyzést írhat a Vásárlók könyvébe, mely üzletünkben elérhető. A bejegyzésekre a jogszabályban előírt időn belül írásban válaszolunk.

8. ADATKEZELÉS

A személyes adatok kezelésének célja a megrendelések kezelése és télesítése. Az adatkezelés jogalapját az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja. Személyes adatokat harmadik személynek nem továbbítunk nyilvánosságra nem hozzunk és azokat kizárólag a megrendelések kezelésének és teljesítésének céljából, az ezzel összefüggésben szükséges ideig kezeljük. Adatainak törlését bármikor kérheti Üzemeltető elérhetőségein.

9. EGYÉB KÉRDÉSEK

Az Általános Szerződéses Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

Vásárló megrendelésének elküldésével elfogadjaaz Általános Szerződési Feltételeket, amit Üzemeltető weboldalán elérhetővé tesz.