ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek a Koronavírus járvány 3. hulláma alatt törtnő kiszállítás idejére. Érvényes: 2021.03.04-től.


Az alábbi dokumentum a SZEBBAKELIT Kft. által működtetett Bakelit handmade beer and gift shop üzlet internetes felületein, a www.bakelitbeer.com oldalon szereplő e-mail elérhetőségeken, illetve Facebook oldalunkon Messenger üzenetben történő rendelés jogi feltételeit tartalmazza. Ön a megrendelésének jóváhagyásával a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok értelmében a feltételeket elfogadja, ezért kérjük, rendelésének véglegesítése előtt az Általános Szerződési Feltételeket feltétlenül olvassa el! Amennyiben az abban foglaltakkal nem ért egyet, kérjük oldalunkat ne használja!

Üzemeltető webshopot nem működtet. A rendelés üzletünk választékából, az üzletben elérhető aktuális fogyasztói árakon történhet. Kínálatunk és aktuális fogyasztói áraink üzletünk nyitvatartási idejében személyesen tekinthetők meg!

E-mailben és Facebook Messengerben szívesen segítséget nyújtunk a választásban, illetve tájékoztatást adunk az aktuális választékról és árakról. Rendelést kizárólag írásban veszünk fel. Webshopot nem működtetünk, és online elérhető terméklistánk sincs.

Eladó alkalmanként, esetlegesen speciális akciós szortimentet is fenntarthat kiszállítással történő rendelés esetére, mely termékek és azok kedvezményes árai, valamint egységárai online felületeinken publikálásra kerülnek, mint ahogy az akció kezdő és záró dátuma is.


ÜZEMELTETŐ:


Cégnév: SZEBBAKELIT Kft.

Székhely: 3580 Tiszaújváros, Szent István út 4/A. 1/1.

Telephely: 3300 Eger, Dobó István utca 17.

Postai cím / Levelezési cím: 3300 Eger, Dobó István utca 17.

Üzlet neve: Bakelit handmade beer and gift shop / kézműves sör- és ajándékbolt

Üzlet címe: 3300 Eger, Dobó István utca 17.

Tel.: +3636555609

E-mail címe: bakelitbeer@gmail.com

Weboldal címe: bakelitbeer.com

Adószám: 25783142-2-05

Cégjegyzékszám: 10-09-035991

Kapcsolattartó neve: SZEBBAKELIT Kft. Szemző Balázs ügyvezető

Tel.: +3636555609

E-mail címe: info.bakelitbeer@gmail.com

Facebook: bakelitbeer

Az üzlet nyílvántartásba vételi engedély száma: B-4127/2016.

Bejelentést nyílvántartásba vevő hatóság: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Jogi és Hatósági Iroda

Nyílvántartásba vétel dátuma: 2016.11.07.

1. AZ ÁSZF ÉRVÉNYESSÉGE

Ha egy Vásárló egy megrendelést lead, akkor automatikusan elismeri a jelen szerződéses feltételeket és jóváhagyását adja hozzá. Az üzlet üzemeltetője jogosult az szerződéses feltételeket bármikor módosítani. A rendelés leadásával Ön elfogadja a aktuálisan érvényben lévő és közzétett szerződéses feltételeket és jóváhagyását adja ahhoz. Az üzletből történő vásárlás feltétele az Általános Szerződési Feltételek elfogadása!

2. SZERZŐDÉSKÖTÉS

A megrendelés egyúttal szerződéskötést is jelent, mely kizárólag cselekvőképes (18. életévét betöltött nagykorú személy, akinek a cselekvőképessége nincs korlátozva vagy kizárva) Vásárlók számára lehetséges. Alkoholtartalmú italokat csak 18 életévüket betöltött személyeknek tudunk értékesíteni!

A megrendelés elfogadása a megrendelés visszaigazolásával, vagy a megrendelt áru kiszállításával történik. A megrendelés beérkezéséről küldött automatikus értesítés nem tekinthető a megrendelés elfogadásának. Üzemeltető szabadon dönthet arról, hogy a megrendelést elfogadja-e, annak visszautasításának jogát fenntartja.

A szerződéskötés kizárólag magyar nyelven történik. A megkötött szerződés iktatásra nem kerül. A szerződéskötést Vásárló kezdeményezi azáltal, hogy Üzemeltető felé – annak elérhetőségein – rendelést ad le. A szerződés létrejötte a rendelés Üzemeltető által történő visszaigazolásával, vagy a rendelés kiszállításával történik meg. A rendelés átvételével, illetve a 14 napos elállási idő leteltével a szerződés teljesítettnek tekintendő.

A megrendelés egyben fizetési kötelezettséget is jelent! A megrendelés elküldésével Vásárló vállalja a megrendelés ellenértékének kiegyenlítését! Online bankkártyás fizetés választása esetén a szállítás csak az összeg kifizetését követően történik meg, míg utánvéttel történő fizetés esetén a fizetés az áru átvételekor esedékes.

Amennyiben vásárló a rendelés leadásakor az általa megadott szállítási adatokban, vagy a rendelt termékekben / azok mennyiségében adatbeviteli hibát vétett, vagy a rendelésen utólagosan módosítani szeretne, így azt írásban elérhetőségeinken, telefonon üzletünk nyitva tartási idejében, vagy személyesen üzletünkben teheti meg.

3. ÁRAK

Megrendelés leadásakor az üzletben aktuálisan érvényes aktuális fogyasztói árak kerülnek alkalmazásra, amik forintban értendők, és tartalmazzák a törvény szerinti ÁFA összegét, azonban a szállítás esetleges költségeit nem. A termékek fizetése utánvéttel készpénzben vagy bankkártyás fizetéssel, személyes, üzletünkben történő átvétel esetén üzletünkben készpénzben vagy bankkártyával történhet.

Üzemeltető webshopot nem működtet. A rendelés üzletünk választékából, az üzletben elérhető aktuális fogyasztói árakon történhet. Az árakról a megrendelés / érdeklődés során nyújtunk tájékoztatást, vagy üzletünk nyitva tartási idejében üzletünkben megtekinthetőek.

E-mailben és Facebook Messenger üzenetben szívesen segítséget nyújtunk a választásban, illetve tájékoztatást adunk az aktuális választékról és árakról. Rendelést kizárólag írásban veszünk fel.

Eladó alkalmanként, esetlegesen speciális akciós szortimentet is fenntarthat kiszállítással történő rendelés esetére, mely termékek és azok kedvezményes árai, valamint egységárai online felületeinken publikálásra kerülnek, mint ahogy az akció kezdő és záró dátuma is.


4. ÁTVÉTELI ÉS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK, ÁRAK

A megrendelés időpontjában aktuálisan elérhető szállítási és fizetési módokat és azok költségeit Felek a rendelés egyeztetésekor egyeztetik. Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy bizonyos termékek esetén egyes szállítási módokat visszautasítson, illetve nagyobb összeg esetén kizárólag előre történő, online bankkártyás fizetéshez kösse a megrendelés teljesítését.

Aktuálisan elérhető szállítási kondíciók:

Eger közigazgatási határain belül, Ostoroson, Andornaktályán, Felsőtárkányban minimum 6.000 HUF összeg feletti rendelés esetén a szállítás díjmentes. 6.000 HUF összeg alatt Eger területén belül 300 HUF, Ostoros, Andornaktálya, Felsőtárkány területén 600 HUF összegű szállítási díjat számítunk fel.

Egyéb településekre előzetes egyeztetést követően van lehetőség kiszállítást kérni, ez esetben a kiszállítás díjai az alábbiak szerint alakulnak:

12 km-es körzeten belül: 6.000 HUF rendelés felett szállítási díj: 300 HUF, ez alatt 600 HUF.
E felett: 6.000 HUF rendelés felett nincs alapdíj, 6.000 HUF rendelés alatt 600 HUF alapdíj, plusz a 13. km-től km-enként 100 HUF.


A megadott km-es körzetek a szállítási cím üzletünktől mért távolságára értendők, melyek kiszámítása a Waze navigációs alkalmazás segítségével történik, a leggyorsabb, elsődlegesen javasolt útvonalat figyelembe véve. A pontos szállítási díjat a rendelés visszaigazolásakor megrendelővel közöljük, és eldöntheti, hogy elfogadja azt, vagy a rendeléstől eláll.

Fizetési lehetőségek:

A megrendelés ellenértékét az esetleges szállítási díjjal növelten kiszállításkor készpénzben, vagy bankkártyával szükséges kiegyenlíteni. Készpénzes fizetés esetén a futár nem tart magánál váltópénzt, így amennyiben a pontos összeg nem áll rendelkezésre, úgy a szükséges visszajáró összegét a rendelés feladásakor jelezni szükséges.

Üzletünkben történő átvétel díjmentes. Személyes átvétel esetén a termékeket legfeljebb 1 hétig áll módunkban tárolni, utána a rendelés automatikusan törlésre kerül.

A kiszállítás előre egyeztetett időpontban, a rendeléstől számítva legfeljebb 2 napon belül történik meg, azonban a rendelést igyekszünk ennél jóval hamarabb célba juttatni.

Amennyiben az áru a szállítás során megsérül, úgy azt a szállító felé haladéktalanul jelezni kell. A sérült áru pótlásáról azonnal és soron kívül gondoskodunk. Amennyiben a rendelt, megsérült terméket nem tudjuk pótolni, úgy a vásárlóval egyeztetve más, helyettesítő terméket küldünk, vagy Vásárló jogosult a vásárlástól elállni. Amennyiben a fizetés már megtörtént, a kifizetett összeg vásárlónak visszajár. Bankkártyás fizetés esetén ezen összeget néhány munkanapon belül Üzemeltető visszautalja a Vásárló által megadott bankszámla számra, készpénzes fizetés esetén Üzemeltető a vásárlás vételárát készpénzben, haladéktalanul visszatéríti.


5. TULAJDONJOG

A vételár megfizetése legkésőbb az áru átvételekor esedékes. Ki nem fizetett áru nem kerülhet Vásárló számára átadásra. Az áru a vételár teljes kifizetéséig Üzemeltető kizárólagos tulajdona marad. 

6. REKLAMÁCIÓ, PANASZOK KEZELÉSE

Minden a megrendelés és szállítás során fellépő probkémát, reklamációt Vásárló az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeinken tud jelezni:

 • Személyesen üzletünkben, annak nyitvatartási idejében, melynek címe: 3300 Eger, Dobó István utca 17.
 • Telefonon, üzletünk nyitvatartási idejében: +3636555609
 • E-mailben: bakelitbeer@gmail.com

Üzletünk aktuális nyitvatartása megtekinthető személyesen, üzletünk bejáratán, a http://www.bakelitbeer.com oldalon, illetve közösségi médiás felületeinken.

Vitás kérdésekben Vásárló panaszával fordulhat az alábbi illetékes fogyasztóvédelmi hatóságokhoz, melyek üzletünkben is kifüggesztésre kerültek:

 1. kereskedőhöz (lásd üzemeltetőnél)
 2. Heves Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály (3300 Eger, Kossuth Lajos utca 9., Tel: +3636 515597, +3636 515598)
 3. Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Békéltető Testülete (3300 Eger, Faiskola utca 14., Tel: +3636 429614, +3636 416760)

Vásárló továbbá bejegyzést írhat a Vásárlók könyvébe, mely üzletünkben elérhető. A bejegyzésekre a jogszabályban előírt időn belül írásban válaszolunk.

Rendelkezésre áll továbbá az Európai Unió online vitarendezési platformja, mely az alábbi linken érhető el: http://ec.europa.eu/odr

6. ELÁLLÁSI JOG

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet alapján elállási jog (a termék visszaküldésének joga) illeti meg a megrendelőt bárminemü internetes vásárlás esetén. A vevő a termék átvételétől és a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés megkötésétől számított 14 naptári napon belül élhet elállási jogával. Az elállási jog indoklás nélkül gyakorolható. Vásárló elállási jogával a szerződés megkötése / rendelés leadása és a termék átvétele közt is gyakorolhatja.

Vásárló elállási jogát írásban, Üzemeltető e-mail címére küldött üzenettel, az elállási / felmondási minta kitöltésével és részünkre történő megküldésével, vagy személyesen üzletünkben jelezheti. 

Elállás esetén Vásárló köteles a terméket saját költségén, megfelelően becsomagolva, használatlan, illetve sérülésmentes állapotban az eredeti számlával együtt visszaküldeni Üzemeltető címére, vagy személyesen behozni azt Üzemeltető üzletébe. Üzemeltető, amint a termék sértetlenül visszaérkezett hozzá, köteles legkésőbb 14 napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget visszatéríteni.

Üzemeltető követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak, és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés megtérítését.

Az elállási jog nem vonatkozik az ide vonatkozó törvényi szabályozásban kivételként megjelölt termékekre. Az elállási jog nem érvényesíthető:

 • Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
 • Romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében.
 • Olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

Amennyiben az áru a szállítás során megsérül, úgy azt – jegyzőkönyv felvétele mellett – a szállító cég felé, és cégünk félé is haladéktalanul jelezni kell. A sérült áru pótlásáról néhány munkanapon belül gondoskodunk. Amennyiben a rendelt, megsérült terméket nem tudjuk pótolni, úgy más, helyettesítő terméket küldünk, vagy Vásárló jogosult a vásárlástól elállni. Amennyiben a fizetés már megtörtént, ez esetben ezen összeget utólag, 14 napon belül Üzemeltető visszautalja a Vásárló által megadott bankszámlaszámra.

Az elállási / felmondási minta az alábbiakban érhető el:


7. GARANCIÁLIS FELTÉTELEK

A megrendelt termékekre a vonatkozó jogszabály szerinti jótállási feltételek érvényesek. A gyártói garanciából eredő igényeket közvetlenül a gyártóval szemben érvényesítheti, mivel cégünk kizárólag termékek értékesítésével foglalkozik, azok előállításával nem. 

Vitás kérdésekben Vásárló panaszával fordulhat az alábbi illetékes fogyasztóvédelmi hatóságokhoz, melyek üzletünkben is kifüggesztésre kerültek:

 1. kereskedőhöz (lásd üzemeltetőnél)
 2. Heves Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály (3300 Eger, Kossuth Lajos utca 9., Tel: +3636 515597, +3636 515598)
 3. Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Békéltető Testülete (3300 Eger, Faiskola utca 14., Tel: +3636 429614, +3636 416760)

Vásárló továbbá bejegyzést írhat a Vásárlók könyvébe, mely üzletünkben elérhető. A bejegyzésekre a jogszabályban előírt időn belül írásban válaszolunk.

Rendelkezésre áll továbbá az Európai Unió online vitarendezési platformja, mely az alábbi linken érhető el: http://ec.europa.eu/odr

8. ADATKEZELÉS

A személyes adatok kezelésének célja a megrendelések kezelése és télesítése. Az adatkezelés jogalapját az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja biztosítja. Személyes adatokat harmadik személynek nem továbbítunk nyilvánosságra nem hozzunk és azokat kizárólag a megrendelések kezelésének és teljesítésének céljából, az ezzel összefüggésben szükséges ideig kezeljük. Adatainak törlését bármikor kérheti Üzemeltető elérhetőségein.

9. EGYÉB KÉRDÉSEK

Az Általános Szerződéses Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

Vásárló megrendelésének elküldésével elfogadjaaz Általános Szerződési Feltételeket, amit Üzemeltető weboldalán elérhetővé tesz. Amennyiben az ÁSZF-ben foglaltakkal nem ért egyet, kérjük oldalunkat ne használja, és rendelését ne adja le!

A weboldal a wordpress.com rendszerét használja.

Az online bankkártyás fizetés az OTP Bank SimplePay rendszerén keresztül történik.